KOMETA 2011 – Begrænset produktion på 6.370 flasker

Når kun det bedste er godt nok!

Blandt top 1% af alle vine i verden
KOMETA får 4,2 point ud af 5 mulige hos Vivino. Læs mere her

KOMETA er produceret af vinstokke fra No Man’s Land som er det gamle grænseland imellem østblokken og vestblokken. Her har vinstokkene stået uberørt i mange år og er nu den direkte årsag til, at der produceres nogle helt fantastiske vine her!

Denne vin produceres kun i særligt gode år og fra vinstokke der er 40-50 år gamle. De stejle skråninger i No Man’s Land sikrer optimal sol til, hver eneste drue og de gamle vinstokke står med rødderne dybt i den rige mineralske jord i Sydvest Bulgarien som sikrer dem tilstrækkeligt med vand i de tørre varme somre.

Alle druerne er specielt udvalgte og håndplukkede og klaserne bliver sorteret to gange med henblik på kun, at anvende de allerbedste druer. Herefter lagres vinen i 225 liter franske fade i 8 måneder.

Vinen holder 14,5 % og har vundet Guld Medalje 4 ud af 5 gange på Mundus Vini.

KOMETA 2011 er en helt suveræn vin til prisen og ville koste 3 gange så meget, hvis der stod Italien på flasken!

UNIQATO RUBIN (Økologisk) 2015 – Limited release 9.500 flasker

Blandt top 5% af alle vine i landet
Uniqato Rubin scorer 4,2 point ud af 5 mulige hos Vivino! Læs mere her

Endnu en dejlig vin fra No Man’s Land som er det gamle grænseland imellem østblokken og vestblokken. Her har vinstokkene stået uberørt i mange år og er nu den direkte årsag til, at der produceres nogle helt fantastiske vine her!

En sand stjerne er blevet født!

Hør her, i 1944 har man skabt ”Rubin” som er en krydsning imellem de to druer; Syrah og Nabbiolo som begge lægger ryg til nogle af de bedste vine i Verden.

Rubin er derfor helt sin egen og en lokal drue der kun findes i Bulgarien og RUBIN druerne kommer fra vinstokke der er mere end 70 år gamle!

Dette er en vin der er blevet kælet maksimalt for og druerne blev plukket individuelt på det mest optimale høst tidspunkt for, at sikre den bedst mulige koncentration og smag i druerne. Herefter blev vinen fermenteret ved forskellige temperaturer før den blev lagret på ny franske fade i 10 måneder.

En super vin fra Bulgarien der kan konkurrere med store Syrah og Nabbiolo vine, men til en bagatel af prisen.

Fakta:
14,5 % Alkohol
Årgang 2015
Økologisk

UNIQATO MELNIK (Økologisk) 2015 – Limited release 9.500 flasker

Blandt top 10% af alle vine i landet
Uniqato Melnik scorer 3,6 point ud a 5 mulige hos Vivino! Læs mere her

UNIQATO MELNIK (Økologisk) 2010 – en helt unik vin!

UNIQATO MELNIK er opkaldt efter byen Melnik som ligger i det sydvestlige Bulgarien og er en drue der kun gror og produceres i Bulgarien, hvilket er en skam.

Druerne er relativt små og man får kun et høstudbytte på 40 % imod de vanlige 70-80 %. Til gengæld er de 40 % dobbelt så meget mere interessante, da man har en helt masse kvalitet her og ikke bare kvantitet.

Vinen er mørk, næsten helt sort, men med en skøn run smag af varme, krydderier og en blødhed som i en portvin.

Her får man ikke bare en økologisk vin, men en helt speciel vin, igen til en bagatel af prisen.

14,5 % Alkohol