Leva Rose Cabernet Shiraz

“Vinen har en dejlig dyb rosé farve og i duften finder man toner af frugt.

Den er tør men samtligt har den en frugtig  smag.

Derfor har den også en dejlig afrundet eftersmag uden for meget syre.

Vi syntes at det er svært at finde en tør men også frugtig rosé . Men det har denne vin.

Derfor syntes vi at det er et rigtigt godt glas vin til alle anledninger”

Kirsten Jensen, Glamsbjerg Hotel

Vine fra Bulgarien

“Disse vine kan ikke undgå at få succes, især hvis prisen bliver ved med at være så latterlig lav i forhold til kvaliteten.”

Flemming Hvelplund, Politikkens Vinbog

Udtalelser om flere vine

LEVA Chardonnay, Dimiat og Muscat:

Frisk og enkel hvidvin. Den dufter af pære og lime. I munden smager den af pære og lime. Vinen har god sødme, og er i fin balance

KOMETA:

Krydret, dyb og mørk kirse- og solbærfrugt. Kamfer og en stor æterisk dybde og kompleksitet i duften. Frisk frugtudtryk med masser af Bordeaux-referencer – blot med en anelse mere power på frugten. Kraftig, saftig og velskabt frugt i smagen med fine, friske og ungdommelige tanniner og et fadarbejde, som er smukt integreret i frugten. God balance og et flot helhedsindtryk. Giv gerne vinen noget luft inden servering. Den har et pænt lagringspotentiale, så 5-10 år i en kølig kælder er intet problem. Voldsom god vinoverraskelse fra Bulgarien. Det bedste, jeg til dato har smagt derfra.

REDARK:

Tætpakket duft af varme og krydrede solbær med en anelse træ, lakrids og søde krydderier i kanten. Helstøbt og charmerende. Blød og rund mundfornemmelse, når vinen har fået lidt luft og åbnet sig. Vinen spiller på de mørke tangenter og har en fin underliggende og diskret engelsk lakrids. Afslutter frugtmæssigt lidt opløftet og lysere. En virkelig solid vin! Kun den lidt tungere og mere modne frugt afslører, at vi ikke er i Bordeaux. Med vine som denne kan Bulgarien sagtens spille med på den internationale scene.

No Man’s Land 600 Merlot:

Her er en merlot med en god smag. Det er en tør rødvin, og den er ikke kraftig, men fin vin som er nem at drikke

Historien bag vinen er at der i en form for demilitariseret zone mellem Bulgarien og Grækenland igennem mange år har stået vinstokke og passet sig selv, men som man nu er begyndt at lave vin af.

No Man’s Land 600 Sauvignon Blanc:

Jeg havde næsten ingen forventninger til min første vin fra Bulgarien. Og så smag denne skønne sauvignon blanc. God duft, afbalanceret, velsmagende, ukompliceret. Den kan sagtens hamle op men sauvignon blanc fra andre lande, og så koster den kun det halve.

Põltsamaa Kuldne:

En god dessert vin. Stærk duft af æbler(lavet af estiske æbler) og ganske sød. Går godt til alle desserter, også lidt sure desserter som bær som havtorn eller multebær.

Med venlig hilsen

Henrik