UNIQATO MELNIK (Økologisk) 2015 – Limited release 9.500 flasker

UNIQATO MELNIK (Økologisk) 2010 – en helt unik vin!

UNIQATO MELNIK er opkaldt efter byen Melnik som ligger i det sydvestlige Bulgarien og er en drue der kun gror og produceres i Bulgarien, hvilket er en skam.

Druerne er relativt små og man får kun et høstudbytte på 40 % imod de vanlige 70-80 %. Til gengæld er de 40 % dobbelt så meget mere interessante, da man har en helt masse kvalitet her og ikke bare kvantitet.

Vinen er mørk, næsten helt sort, men med en skøn run smag af varme, krydderier og en blødhed som i en portvin.

Her får man ikke bare en økologisk vin, men en helt speciel vin, igen til en bagatel af prisen.

14,5 % Alkohol

UNIQATO RUBIN (Økologisk) 2015 – Limited release 9.500 flasker

Endnu en dejlig vin fra No Man’s Land som er det gamle grænseland imellem østblokken og vestblokken. Her har vinstokkene stået uberørt i mange år og er nu den direkte årsag til, at der produceres nogle helt fantastiske vine her!

En sand stjerne er blevet født!

Hør her, i 1944 har man skabt ”Rubin” som er en krydsning imellem de to druer; Syrah og Nabbiolo som begge lægger ryg til nogle af de bedste vine i Verden.

Rubin er derfor helt sin egen og en lokal drue der kun findes i Bulgarien og RUBIN druerne kommer fra vinstokke der er mere end 70 år gamle!

Dette er en vin der er blevet kælet maksimalt for og druerne blev plukket individuelt på det mest optimale høst tidspunkt for, at sikre den bedst mulige koncentration og smag i druerne. Herefter blev vinen fermenteret ved forskellige temperaturer før den blev lagret på ny franske fade i 10 måneder.

En super vin fra Bulgarien der kan konkurrere med store Syrah og Nabbiolo vine, men til en bagatel af prisen.

Fakta:
14,5 % Alkohol
Årgang 2015
Økologisk